Tragom ponoći

Ričard Zimler

900,00 RSD

Knjiga je polovna, u odličnom stanju.

Internet prodavnica se trenutno ažurira.

Za proveru dostupnosti i cena naslova kontaktirati кnjižaru.

Hvala na razumevanju!

Šifra proizvoda: tril202 Kategorija: Oznake: ,
Opis

Opis

U praskozorje devetnaestog vijeka u Portugalu Džon Zarko Stjuart je nestašno radoznalo dijete, koje nesvjesno nasleđuje tri stotine godina skrivanu vjeru – Jevreji se na Pirinejskom poluostrvu kriju još od doba Inkvizicije. Džonovu dječju nevinost naglo prekida gubitak i gorko saznanje. Tek će pomoću čudnog neznanca, koga u Porto s puta preko mora dovodi njegov otac, ponovo postati bezbedan. Ponoć, afrički iscelitelj i oslobođeni rob, postaće Džonov najbolji prijatelj i odrediti tok njegove sudbine.

Posle ulaska Napoleonove vojske u Portugal, stravičnog gubitka, gorkih istina o onima kojima je najviše vjerovao i posle otkrića neizrecive izdaje, Džon će se otisnuti za Ameriku, u potrazi za nadom u zemlji okovanoj lancima neoprostivog grijeha.

Ogromnom moći zapažanja i oštrim okom koje primećuje bogate istorijske detalje i slike – od živopisnih tržnica u Portu do učmalih plantaža američkog juga, od judaizma do mistične Afrike – Ričard Zimler je stvorio istinsko remek-djelo.

„Čik neka neko odloži ovu knjigu. To je velika i smjela priča o ljubavi koja će vas povesti na putovanje puno tuge i svjetlosti.“

„Istorijski tačan, čudesan roman sa strukturom kriminalističke priče, ritmom trilera i očaravajućom temom.“ – Elle

„Pouzdana rekonstrukcija ugrožene kulture u divljem vremenu i mestu…“ – Kirkus Reviews

Dostava naslova

Dostava kurirskim službama na teritoriji cele Srbije. Isporuka naslova u roku od 24-48 sati