Knjižara “Pismo” je jedna vrlo specifična knjižara, ona je u isto vreme i knjižara i antikvarijat.

Ovde na jednom mestu možete pronaći aktuelne bestseller naslove ali i stare i izuzetno retke kjige, nekad i istinske raritete na književnom tržištu. U okviru naše posebne i jedinstvene knjižare možete naći knjige najpoznatijih naslova klasične književnosti, zatim dečije slikovnice, romane, razne priručnike, enciklopedije, stripove, kao I savremene romane svih žanrova, monografije i izdanja stara možda sto i više godina.

Antikvarne knjige su svakako ono što izdavaja našu knjižaru od ostalih u gradu.

Antikvarne knjige su same po sobi specifične i posebne. Te knjige su iz drugog vremena, ne samo fizički, po datumu kada su nastale već i po svojo duši i priči koju nose. Osim književne vrednosti, one imaju i istorijski i društveni značaj, jer se pomoću njih može saznati mnogo o vremenu u kojem su nastale. Razlikuje se sam proces nastajanja knjiga – na kakvom papiru su pisane, kako su sastavljanje, povezivane zatim čuvane, ali takođe možemo videti i da je sam odnos prema knjigama bio drugačiji, ceo proces je bio prožet ljubavlju i entuzijazmom za razliku od današnje masovne proizvodnje koja upravo te nove knjige lišava duše i izuzetnosti..

avremenilanci knjižara danas nude knjigu kao svaku drugu robu, bez ostvrta na njen sadržaj i dušu. Istinski ljubitelji knjige ipak znaju da prepoznaju vrednost knjige i sigurni smo da ćete tragajući za pravom knjigom doći do nas i uvereiti se da takve knjige žive u knjižari “Pismo”, da su cenjene I lepo zbrinute I čekaju na Vas.