“Pismo” je veoma specifična knjižara, istovremeno i antikvarijat. Antikvarne knjige su svakako ono što izdavaja našu knjižaru od ostalih u gradu. Ovde, na jednom mestu možete pronaći aktuelne bestseler naslove, ali i stare i izuzetno retke knjige, koje ponekad predstavljaju istinske raritete na književnom tržištu. U okviru naše posebne i jedinstvene knjižare možete pronaći najpoznatije naslove klasične književnosti, popularne dečije slikovnice, romane, razne priručnike, enciklopedije, stripove, savremene romane svih žanrova, monografije, kao i izdanja stara sto i više godina.

Antikvarne knjige su same po sebi specifične i posebne. Ove knjige su iz drugog vremena, ne samo fizički, po datumu kada su nastale, već i po svojoj duši i priči koju nose. Osim književne vrednosti, one imaju i istorijski i društveni značaj, jer se pomoću njih može saznati mnogo o vremenu u kojem su nastale. Razlikuje se sam proces nastajanja knjiga – na kakvom papiru su pisane, kako su sastavljanje, povezivane i zatim čuvane. Ove knjige nam otkrivaju i da je sam odnos prema njima bio drugačiji, i da je nastanak knjige bio proces prožet ljubavlju i entuzijazmom, za razliku od današnje masovne proizvodnje koja nove knjige najčešće lišava izuzetnosti. Savremeni lanci knjižara danas nude knjigu kao svaku drugu robu, bez osvrta na njen sadržaj i dušu.

Ipak, istinski ljubitelji knjige znaju da prepoznaju njenu pravu vrednost.

Sigurni smo da ćete se, tragajući za pravim knjigama, uveriti da baš takve žive u knjižari “Pismo”, da su cenjene i lepo zbrinute i da čekaju na vas.